Universiteit Twente

kiviniria-2ONDERWIJS
De Universiteit Twente is een researchuniversiteit met een focus op technische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor mens en maatschappij. Dat vind je terug in onze 20 bachelor- (Bachelor of Science) en 31 masteropleidingen (Master of Science). Voor topstudenten biedt het University College Twente van de UT een unieke interdisciplinaire bachelor aan: Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS). Naast de bachelor- en masteropleidingen biedt de Universiteit Twente derde fase onderwijs: PhD, PDEng en Professional Learning & Development. Aan de Universiteit Twente studeren 9.300 studenten.

Het Twents onderwijsmodel biedt uitdagend, thematisch georiënteerd projectonderwijs waarin studenten hun eigen kracht ontdekken en verder ontwikkelen. Onze studenten worden uitgedaagd over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken en dwarsverbanden met andere disciplines te leggen. Deze multidisciplinaire benadering stimuleert innovatie in wetenschap en samenleving en is een kenmerk van ons ondernemende karakter.

ORGANISATIE
Universiteit Twente. De plek waar talent zich het best ontplooit. Studenten en medewerkers staan centraal. 2.900 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten. Ondernemerschap zit in onze genen. Op de campus zijn zo’n 100 (student)bedrijven gevestigd. Daarnaast heeft Universiteit Twente al meer dan 700 succesvolle spin-off bedrijven voortgebracht! Kennispark Twente stimuleert en faciliteert startende ondernemers. Op onze prachtige, groene campus gebeurt echter veel meer. De faciliteiten voor sport en cultuur zijn uniek en met evenementen als ‘s werelds grootste denktank Create Tomorrow en het grootste studentensportevenement de Batavierenrace is de campus een begrip. De campus inspireert en bruist!
Universiteit Twente, de ondernemende universiteit.

SAMENWERKEN
Samenwerken is het parool binnen de Universiteit Twente. Dat geldt niet alleen op de campus, maar ook daarbuiten. De Universiteit Twente werkt nauw samen met andere universiteiten, bedrijven en (semi)overheden in de regio, landelijk en vanzelfsprekend ook internationaal. De Universiteit Twente onderhoudt intensief contact met haar alumni, initieert – en is actief aangesloten bij – netwerken die innovatie en maatschappelijke vooruitgang tot doel hebben. De twee grote universitaire samenwerkingsverbanden zijn:

3TU
De TU Delft, de Technische Universiteit Eindhoven en de UT werken intensief samen in de 3TU.Federatie.
De UT is partner in het Europese netwerk van innovatieve universiteiten (ECIU).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>