Onze diensten

Onze diensten

Stratin wil mensen energie geven onder meer in de vorm van licht.

Als het ‘s avonds donker wordt dan drukken we gewoon op een knop.

Van het moment dat we opstaan tot het moment dat we gaan slapen hebben we licht in onze omgeving. Heel gewoon! Vroeger was dat alleen maar daglicht. Als het donker werd dan gingen we slapen en daarmee volgde we een natuurlijk ritme.

Tegenwoordig hebben we dat ritme allang losgelaten. Nog steeds hebben we licht van het moment dat we opstaan tot het moment dat we gaan slapen, maar we gaan pas slapen wanneer het ons uitkomt. Licht, donker, zomer of winter het doet er niet toe. We bepalen ons eigen ritme en hebben we licht nodig dan drukken we gewoon op een knop en gaan weer verder waar we gebleven waren. Heel vanzelfsprekend!

Maar niet alleen het moment van de dag bepaald onze behoefte aan licht, ook de plek waar we zijn. Velen van ons werken overdag in een gebouw, dat maar beperkte toegankelijk is voor daglicht en dus zijn we ook voor een groot deel van de dag aan gewezen op (aanvullend) kunstlicht.

Wat zijn de effecten van licht?

We worden er ons er meer en meer bewust van het effect van licht op:

  • ons welzijn; Steeds meer onderzoek toont het belang van goed licht aan voor onze gezondheid en welzijn in een bredere zin. Zo heeft het onder meer invloed op onze stemming, onze biologische klok en daarmee op ons slaapwaakritme. De invloed van licht gaat nog veel verder, ook is inmiddels op basis van uitgebreid onderzoek aangetoond dat het verbeteren van de lichtkwaliteit een positieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van bijvoorbeeld dementiepatienten. Het gaat echter te ver om alle medische implicaties van licht hier aan de orde te stellen. Voor meer achtergrond artikelen zie ……..
  • onze productiviteit; maar niet alleen op heeft het invloed op ons welzijn ook heeft het invloed op onze productiviteit. Goed licht verhoogt onze alertheid!
  • (onze beleving van) veiligheid; maar het gaat verder. Ook verhoogt het ons gevoel van veiligheid, we kunnen letterlijk beter zien of ‘de kust veilig is’ en dat zorgt een verbeterde gemoedstoestand. We zijn in staat beter te ontspannen en stress verlaagd daarmee.

Stratin geeft u energie door uw welzijn, productiviteit en beleving van veiligheid te verbeteren. Hierbij hebben wij gekozen om onze inspanningen te richten op:

  • de sportsector; verbeteren van de spelbeleving en (onze beleving van) de veiligheid
  • de zorgsector; ondersteunen van het herstel, het verbeteren van gezondheid en welzijn
  • Gemeenten; verbeteren van de productiviteit en (onze beleving van) veiligheid
  • Procesindustrie; verbeteren van de productiviteit en (onze beleving van) veiligheid